fbpx

Συχνές Ερωτήσεις

- Πώς λειτουργεί;

To laser alexandrite Quanta στοχεύει στη μείωση της τριχοφυΐας παράγοντας δέσμη φωτός η οποία στοχεύει τη μελανίνη στο θυλάκιο της τρίχας καταστρέφοντάς τον σταδιακά και έτσι η τριχοφυΐα εξασθενεί και τελικά παύει να υπάρχει στο σημείο όπου εφαρμόζεται το laser.

- Είναι επικίνδυνο;

Οχι, δεν είναι επικίνδυνο. Τα ιατρικά laser αποτρίχωσης δεν διεισδύουν στο σώμα ούτε επηρεάζουν άλλα όργανα, έχουν συγκεκριμένο στόχο τον θύλακα της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν.

- Σε ποια σημεία εφαρμόζεται;

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, τόσο στη γυναίκα όσο και στον άνδρα. Το αποτέλεσμα και ο αριθμός των συνεδριών
εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες. Η σκουρόχρωμη τριχοφυϊα αποκρίνεται καλύτερα από την ανοιχτόχρωμη.

- Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν;

Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν συνολικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος
της τρίχας, η περιοχή του σώματος, τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου. Για το λόγο αυτόν καλό είναι να γίνεται ορμονολογικός έλεγχος. Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός επειδή η περιοχή συχνά επηρεάζεται από ορμονικές διαταραχές.

- Πόσο συχνά γίνεται;

Στις περιοχές του προσώπου συνήθως κάθε ένα μήνα και για τις περιοχές του σώματος
συνήθως κάθε 1,5 μήνα.

- Μπορούν μόνο οι γυναίκες να κάνουν;

Όχι, η αποτρίχωση με laser εφαρμόζεται τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες.

- Υπάρχουν παρενέργειες;

Συνήθως μπορεί να εμφανιστεί τοπικό ερύθημα (κοκκινίλα) ή περιθυλακικό οίδημα, ενώ σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί υποχρωμία ή υπερχρωμία του δέρματος. Όλα είναι παροδικά και αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

- Επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της κύησης;

Για προληπτικούς λόγους καλό είναι να αποφεύγεται κατά τους μήνες της κύησης και πάντα σε συννενόηση με τον/ην γυναικολόγο μας.

- Αν χρησιμοποιώ άλλη μέθοδο αποτρίχωσης πότε μπορώ να κάνω laser;

Εάν έχετε κάνει αποτρίχωση με κερί, χαλάουα, ταινίες αποτρίχωσης κτλ. μπορείτε να κάνετε laser 15 ημέρες μετά.

- Μπορώ να κάνω laser το καλοκαίρι;

Στο Estilo Aesthetic εφαρμόζουμε laser και τους καλοκαιρινούς μήνες σε μελαμψές και
σκουρόχρωμες επιδερμίδες με το διοδικό Epil Evo που είναι ενδεδειγμένο για ασφαλή και ακίνδυνη συνεδρία με laser σε σκούρα δέρματα.

- Laser στις μασχάλες μπορώ να κάνω;

Βέβαιως και μπορούμε καθώς προλαμβάνουμε πιθανή κύστη που μπορεί να δημιουργηθεί από το ξύρισμα. Είναι τελείως ακίνδυνο για τους αδένες στην περιοχή.

- Υπάρχει laser για τις λευκές και τις ξανθές τρίχες;

Όχι. Μέχρι σήμερα ακόμη και τα ιατρικά laser όπως ο Αλεξανδρίτης (Alexandrite) ή το Διοδικό (Diode) δεν μπορούν να καταπολεμήσουνε την ανοιχτόχρωμη τριχοφυία.

- Η κόρη μου είναι 13 χρονών. Μπορεί να κάνει laser;

Δεν υπάρχει κάποια αντένδειξη ως προς την ηλικία που κάνουμε laser, όμως επειδή στις μικρές ηλικίες οι ορμόνες δεν έχουν σταθεροποιηθεί ακόμα, στο Estilo Aesthetic προτείνουμε η εφαρμογή laser να γίνεται αργότερα στην ηλικία των 16 ώστε να έχουμε ένα πιο ολοκληρωμένο ορμονικό προφίλ.

- Παθαίνω θυλακίτιδα από το ξυράφι και τις αποτριχωτικές μηχανές. Τι θα συμβεί με το laser?

Με το laser πέρα από το κομμάτι της ανεπιθύμητης τριχοφυίας λύνουμε και προβλήματα όπως η θυλακίτιδα, τα σημάδια και οι κύστες που δημιουργούνται.

- Αξίζει τον κόπο;

Το ξυράφι και οι αποτριχωτικές συσκευές δεν είναι οι ενδεδειγμένοι μέθοδοι αποτρίχωσης καθώς δημιουργούνται προβλήματα όπως θυλακίτιδες και σημάδια. Στο τέλος της θεραπείας με
laser το αποτέλεσμα είναι πιο μόνιμο, αφήνοντας το δέρμα λείο και απαλό.

Θέλετε να κλείσετε ραντεβού;

10% έκπτωση στην πρώτη σου συνεδρία

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
close-link